Terug naar het woordenboek
Persoonlijk leiderschap of zelfleiderschap is het vermogen om de controle te nemen over jouw leven. Het is het bewust sturen van je leven en het nemen van verantwoordelijkheid voor je keuzes en acties.

Het gaat niet om zakelijk leiderschap maar om het spirituele leiderschap over jezelf. Je laat jouw richting niet bepalen door winden die uit alle hoeken waaien maar je bepaalt zelf de koers waarop je vaart, in lijn met jouw waarden.

Persoonlijk leiderschap streeft naar harmonie in alle aspecten van het leven, werk, relaties, gezondheid en spirituele groei.

Het begrip omvat ook zelfbeheersing en discipline, het beheersen van impulsen en het ego om zo in overeenstemming te blijven handelen met je principes.

Persoonlijk leiderschap gaat niet alleen over jezelf maar ook over het benaderen van anderen met empathie en compassie.

Veel mensen die spiritueel persoonlijk leiderschap omarmen, voelen een diepe verbinding met iets groters dan henzelf, zoals de natuur, het universum, of een hogere kracht.

Persoonlijk Leiderschap
Afbeelding: Storyset op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt