Terug naar het woordenboek

Oligotherapie is een therapeutische benadering die gebruikmaakt van sporenelementen of oligo-elementen om het lichaam in balans te brengen en gezondheidsproblemen te behandelen. Sporenelementen zijn mineralen zoals zink, koper, mangaan, selenium, ijzer en andere elementen die in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam aanwezig zijn.

De theorie achter oligotherapie is dat een tekort of een onevenwicht van deze sporenelementen kan leiden tot verstoringen in het lichaam en bijdragen aan gezondheidsproblemen. Door specifieke sporenelementen in gecontroleerde doses toe te dienen, wordt beoogd de natuurlijke balans te herstellen en het functioneren van verschillende lichaamsprocessen te optimaliseren.

Oligotherapie wordt meestal toegediend in de vorm van orale supplementen, druppels onder de tong of injecties.

Dr. Jacques Ménétrier wordt beschouwd als de grondlegger van de oligotherapie. Hij was een Franse arts die in de vroege 20e eeuw leefde. Zijn ideeën over oligotherapie werden later verder ontwikkeld en verspreid door andere artsen en therapeuten, voornamelijk in Frankrijk.

Oligotherapie is sindsdien een bekende therapie geworden in de Franse natuurgeneeskundige praktijk, hoewel het nog steeds niet algemeen erkend is binnen de conventionele geneeskunde.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt