Terug naar het woordenboek

Bij scrying ontvangt een waarzegger visioenen, inzichten of symbolische informatie met behulp van attributen en technieken. Het is een vorm van waarzeggerij die teruggaat tot de oudheid en wordt vaak gebruikt als een middel om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen, spirituele boodschappen te ontvangen of inzicht te verkrijgen in een bepaalde situatie. Bekend is bijvoorbeeld de kristallen bol.

Andere vormen van scrying zijn:

Spiegel scrying: Hierbij wordt een donkere of gepolijste spiegel gebruikt om in te staren. De waarzegger richt zijn aandacht op de reflectie en tracht visioenen, symbolen of boodschappen te ontvangen.

Water scrying: Dit houdt in dat men in een kom met water staart, vaak met behulp van kaarslicht om een zacht schijnsel te creëren. De beweging van het water en de lichtspelingen kunnen gebruikt worden om beelden of boodschappen te interpreteren.

Vlammen scrying: Hierbij wordt gekeken naar de vlam van een kaars of een ander vuurelement. De dansende vlam kan als focuspunt dienen voor het ontvangen van inzichten of voorspellingen.

Rook scrying: Dit omvat het interpreteren van de patronen en bewegingen van rook, zoals die van een brandende wierookstok, om betekenisvolle symbolen of boodschappen te ontdekken.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt