Terug naar het woordenboek
De Kamasoetra of Kamasutra is een klassieke Indiase tekst die de essentie van liefde, verlangen en sensualiteit beschrijft met de nadruk op spirituele verbinding en harmonie in menselijke relaties.

De tekst dateert waarschijnlijk uit de 2e eeuw na Christus en is geschreven door de Indiase schrijver en filosoof Vatsyayana. Het behandelt verschillende aspecten van het menselijk leven, waaronder liefde, seksualiteit, relaties en persoonlijke groei.

Hoewel vaak geassocieerd met seksuele posities, reikt de essentie van deze tekst verder dan louter fysieke handelingen. Op een dieper niveau biedt de Kamasoetra inzicht in de spirituele dimensies van menselijke relaties en seksualiteit.

De Kamasoetra onderstreept het belang van wederzijds respect, emotionele verbinding en spirituele groei binnen intieme banden. Door het cultiveren van liefde en intimiteit worden geliefden uitgenodigd om de goddelijke aanwezigheid te ervaren in de uitwisseling van genegenheid.

De tekst benadrukt ook het belang van zelfbeheersing, mededogen en harmonie binnen seksuele relaties. Het doel is niet alleen lichamelijk genot, maar ook spirituele vervulling door middel van een diepe verbinding met de ander en met het goddelijke.

Als een spirituele gids voor liefde en seksualiteit moedigt de Kamasoetra aan tot een bewuste en liefdevolle benadering van menselijke relaties, waarbij elk moment wordt erkend als een heilig geschenk van het universum.

Wat is de Kamasoetra

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt