Terug naar het woordenboek
Een wichelroede is een eenvoudig instrument om aardse energieën op te sporen. Het meest bekend is de houten Y-vormige tak. Maar er bestaan ook andere vormen.

Het idee is dat de wichelroedeloper rondloopt en wacht op bewegingen van het instrument. Deze bewegingen worden beschouwd als aanwijzingen voor waterbronnen, metalen, mineralen of verloren voorwerpen.

Aanhangers van wichelroedes geloven dat de roede wordt beïnvloed door spirituele energieën en energetische krachten van de aarde. (Leylijnen). In die zin zijn er overeenkomsten met pendelen.

De meest bekende is de Y-vorm maar er ook bestaan een L-vorm, een staafvorm, een schroefvorm en een pendelvorm.

Wichelroedes worden vervaardigd van verschillende materialen, zoals hout, (edel)metaal, plastic en tegenwoordig zelfs glasvezel.

Het gebruik van wichelroedes bestaat al eeuwenlang. Over de gehele wereld worden verschillende variaties van de wichelroede gebruikt om ondergrondse objecten te lokaliseren.

Er zijn opmerkelijk resultaten geboekt maar wetenschappelijke tests hebben tot nu toe geen sluitend bewijs hebben opgeleverd.

Wichelroedes vallen onder radiësthesie.

Wichelroede
Afbeelding: Amanda Cassingham-Bardwell

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt