Terug naar het woordenboek

Ontgiften, ook wel bekend als detoxificatie, is het proces waarbij het lichaam zich ontdoet van giftige stoffen of schadelijke stoffen.

Ons lichaam heeft natuurlijke mechanismen om zichzelf te ontgiften. De lever, de nieren, de longen, het spijsverteringsstelsel en de huid spelen allemaal een rol bij het verwijderen van gifstoffen uit ons systeem. Ontgiften kan echter ook bewust worden gestimuleerd of ondersteund door middel van verschillende methoden.

Er zijn verschillende benaderingen voor ontgifting, variërend van dieetveranderingen tot vasten, lichaamsbeweging, saunabezoeken, klysma’s, supplementen en kruidenpreparaten. Het idee is om het lichaam te helpen bij het elimineren van opgebouwde gifstoffen en het bevorderen van een gezonde balans.

Het is raadzaam om deskundig advies in te winnen voordat je een ontgiftingsprogramma start.Het is namelijk niet zonder risico’s.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt