Terug naar het woordenboek

Nieuwe Tijd is de spirituele aanduiding voor een nieuw tijdperk van bewustzijn en spirituele groei. Het precieze beginpunt van de Nieuwe Tijd is een onderwerp van discussie en interpretatie.

Er zijn geen vastgestelde data of momenten die universeel worden erkend als het exacte begin van de Nieuwe Tijd. Verschillende spirituele tradities, esoterische stromingen en individuen hebben eigen opvattingen over wanneer dit tijdperk begint of begonnen is.

Sommige mensen associëren het begin van de Nieuwe Tijd met belangrijke gebeurtenissen in de recente geschiedenis, zoals de culturele veranderingen en maatschappelijke verschuivingen die in de 20e eeuw begonnen. Anderen zien het beginpunt in het heden, verwijzend naar het feit dat steeds meer mensen zich bewust worden van spirituele en holistische ideeën.

Er zijn ook mensen die de Nieuwe Tijd beschouwen als een geleidelijke verschuiving in bewustzijn en geen specifiek beginpunt aanwijzen. Ze geloven dat de Nieuwe Tijd zich ontvouwt naarmate steeds meer individuen ontwaken en bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld.

Nieuwe Tijd is dus meer een filosofische en spirituele benadering van de veranderingen die plaatsvinden, dan een strikt afgebakend historisch tijdperk.

Een bekend begrip is ook Nieuwetijdskinderen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt