Terug naar het woordenboek

Mars Venus-therapie is gebaseerd op de veronderstelling dat mannen en vrouwen relaties anders benaderen. Het begrijpen van deze verschillen kan helpen bij het oplossen van conflicten en het verbeteren van de communicatie.

De aanduiding Mars Venus verwijst naar een vorm van relatietherapie die populair werd door de Amerikaanse relatie-expert en auteur John Gray. Hij schreef het boek ‘Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus’, waarin hij beweerde dat mannen en vrouwen van nature verschillend zijn in hun psychologische behoeften, communicatiestijlen en emotionele reacties.

Gray betoogde dat veel relatieproblemen voortkomen uit het onbegrip tussen mannen en vrouwen als gevolg van deze verschillen.

Hoewel John Gray’s boek en de Mars Venus-theorie populair zijn, is niet iedereen het eens met de generalisaties over mannen en vrouwen. Tegenstanders stellen dat het belangrijk is om naar elke persoon als uniek individu te kijken in plaats van ze te reduceren tot stereotypen gebaseerd op geslacht.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt