Terug naar het woordenboek

Bij luistertherapie worden lichaamsfuncties en stemmingen beïnvloed door te luisteren naar geluiden in verschillende toonhoogten. De afstemming tussen de oren en de hersenen wordt getraind, waardoor je volgens therapeuten beter gaat functioneren. Het idee erachter is dat het oor een belangrijke rol speelt bij ons welzijn. Het zorgt voor een goed evenwicht, een rechte houding, een goede lichaamscontrole en harmonische bewegingen. Onze oren zijn belangrijk bij het leren praten en communiceren.

De Franse KNO-arts dr. Alfred Tomatis is de grondlegger van de luistertherapie, ook wel Audio-Psycho-Fonologie (APF) genoemd. Hij onderzocht de invloed van geluid op de hersenen en het neurologisch systeem. De therapie wordt onder meer toegepast bij mensen met dyslexie, NLD, ADHD, autisme, ADD en sociaal emotionele problemen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt