Terug naar het woordenboek

Een lucide droom, is een droom waarin je je bewust bent dat je droomt. In een lucide droom ben je in staat om de droomwereld te verkennen, bewust keuzes te maken en de loop van de gebeurtenissen in de droom te beïnvloeden. Het is alsof je een regisseur bent van je eigen droom.

In een normale droom volgen we vaak passief de gebeurtenissen zonder ons bewust te zijn van het feit dat we dromen. Bij lucide dromen daarentegen wordt het bewustzijn wakker binnen de droom, waardoor we ons realiseren dat we in een droomwereld zijn en controle hebben over onze acties.

Lucide dromen kunnen ook therapeutisch en creatief nuttig zijn, omdat ze de gelegenheid bieden om angsten te overwinnen, problemen op te lossen of nieuwe ideeën te verkennen.

Er zijn verschillende technieken en oefeningen die mensen kunnen proberen om hun kansen op lucide dromen te vergroten, zoals het bijhouden van een droomdagboek, reality checks uitvoeren gedurende de dag en het beoefenen van bepaalde meditatie. Het kan echter variëren van persoon tot persoon hoe gemakkelijk het is om lucide dromen te ervaren, aangezien het een vaardigheid is die training en oefening vereist.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt