Terug naar het woordenboek

Geomantiek is de kennis die de verbinding legt tussen de zichtbare werkelijkheid en de onzichtbare energetische werkelijkheid op aarde. Geos is Grieks voor ‘aarde’ en mantis is ‘boodschap van het verborgene’. Met geomantiek kunnen we de tekens van de aarde lezen en ervaren, zoals plekken met een speciale energie of kracht. Het doel is de relatie met jezelf, je omgeving en de kosmos te leren kennen. Het is een weg naar bewustzijn.

Geomantiek vertoont veel overeenkomsten met de Chinese Feng shui. Geomantiek wordt toegepast in de kunst, in de (binnenhuis)architectuur, stads- en landschapsplanning en daar waar het gaat om gezondheid, harmonie en genezing.
Met een pendel of wichelroede kunnen negatieve aardlijnen of magnetische velden worden opgespoord. Volgens de geomantiek zijn deze lijnen de oorzaak van ziekten.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt