Terug naar het woordenboek

Atlantis is een legendarisch verloren rijk dat vaak wordt genoemd in spirituele verhalen. Volgens de overlevering zou Atlantis een geavanceerde, hoogontwikkelde beschaving zijn geweest die duizenden jaren geleden bestond maar uiteindelijk ten onder ging.

Atlantis wordt verondersteld ongeveer 9500 jaar voor Christus door een catastrofe verwoest te zijn. Het rijk zou in zijn geheel onder water liggen, ergens op de zeebodem van de naar Atlantis vernoemde Atlantische Oceaan. Vele zoektochten en expedities ten spijt is Atlantis nooit terug gevonden.

De Griekse filosoof Plato schreef als eerste over Atlantis. Het rijk zou zijn tijd ver vooruit zijn, het zou een hoogtechnologische beschaving zijn geweest die zijn schatten en kennis in een schatkamer verborgen zou hebben. Sommige groeperingen beweren spirituele boodschappen uit Atlantis te hebben ontvangen. Er woedt al jaren een discussie of Atlantis nou wel of niet echt heeft bestaan

In spirituele contexten wordt Atlantis vaak geassocieerd met bepaalde spirituele lessen, mystieke kennis en spirituele vooruitgang. Het wordt soms gezien als een symbool van een verloren spiritueel tijdperk of een gouden tijdperk van wijsheid en harmonie.

Sommige mensen geloven dat Atlantis een eerdere uitdrukking was van de Nieuwe Tijd, een spiritueel hoogontwikkelde samenleving die verloren is gegaan, maar waarvan de lessen en energieën nog steeds resoneren.

Het verhaal van Atlantis dient vaak als een metafoor voor het zoeken naar wijsheid, het herinneren van ons spirituele potentieel en het streven naar harmonie met onszelf, anderen en de natuur. Het inspireert mensen om hun spirituele pad te volgen, kennis en wijsheid te vergaren en bij te dragen aan een positieve verandering in de wereld.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt