Terug naar het woordenboek

Het Aquarius tijdperk is een periode waarin de zon in het sterrenbeeld Waterman (Aquarius) opkomt tijdens het lentepunt.

Het concept van astrologische tijdperken is gebaseerd op de precessie van de aardas, wat betekent dat de as langzaam verschuift terwijl de aarde om haar as draait.

Het idee van astrologische tijdperken is al eeuwen oud. Maar de interpretatie ervan verschilt bij verschillende culturen en astrologen.

Momenteel bevinden we ons volgens sommige astrologen in het Aquarius tijdperk, dat wordt geassocieerd met nieuwe idealen, sociale verandering, innovatie en een groter gevoel van gemeenschap en humanitaire aandacht.

Het Aquarius tijdperk wordt beschouwd als een tijd van groeiend bewustzijn, collectieve samenwerking, en het streven naar gelijkheid, vrijheid en vooruitgang in de menselijke samenleving.

Het concept van astrologische tijdperken speelt binnen de context van astrologie maar wordt niet wetenschappelijk ondersteund.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt