Terug naar het woordenboek
Salie is een kruid dat wordt gebruikt om negatieve energieën en geesten te verdrijven. Het branden van salie, ook wel smudging genoemd, is een ritueel dat wordt toegepast om ruimtes, objecten of personen te reinigen en te beschermen tegen negatieve invloeden.

Het gebruik van salie vindt zijn oorsprong bij de inheemse volkeren van Noord-Amerika die geloofden dat de rook van salie negatieve energieën en boze geesten kon verdrijven. Dit ritueel werd onderdeel van ceremonies voor genezing en bescherming. Het gebruik van witte salie in deze tradities staat symbool voor zuivering en verbinding met de spirituele wereld.

In de oudheid, bij de Grieken en Romeinen, werd salie ook gebruikt om boze geesten af te weren en het lichaam te genezen. De naam ‘salie’ is afgeleid van het Latijnse woord salvare, wat ‘genezen’ betekent, en weerspiegelt de helende krachten die het kruid werden toegeschreven. In middeleeuws Europa werd het eveneens verbrand om ziektes en negatieve invloeden af te weren.

Tegenwoordig wordt salie nog steeds gebruikt om een ruimte te zuiveren, negatieve energie te verwijderen en een omgeving in balans te brengen. De moderne naam is ‘smudging’. Het gebruik van salie is heilig in bepaalde inheemse gemeenschappen.

Spirituele betekenis salie

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt