Terug naar het woordenboek

Een ouijabord is een spelbord dat wordt gebruikt om te communiceren met geesten of entiteiten. Ouija is een samentrekking van het Franse oui en Duitse ja. Het bord heeft letters, cijfers en andere symbolen, en spelers gebruiken een wijzer om antwoorden te zoeken door vragen te stellen aan de geesten. Hoewel sommige mensen het alleen als een leuk spel beschouwen, wordt het door anderen serieus genomen als een manier om contact te maken met het bovennatuurlijke.

Wetenschappelijk is de werking van het bord niet bewezen. Wetenschappers vermoeden dat de verwachting over een antwoord bewust of onbewust leidt tot spierbewegingen. Er zijn meerdere spirituele verklaringen voor de werking. Zo zouden de antwoorden komen van overleden mensen vanuit het collectieve onbewuste.

Het gebruik van een ouijabord is volgens ingewijden niet zonder risico is. Zo kunnen er negatieve ervaringen optreden tijdens het gebruik ervan. Sommige mensen geloven dat het ouijabord kan leiden tot het aantrekken van kwaadaardige entiteiten of geesten. Anderen waarschuwen voor het openen van deuren naar het bovennatuurlijke zonder de juiste kennis of bescherming.

Dit zijn zaken die je dient te overwegen voordat je ervoor kiest om een ouijabord te gebruiken.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt