Terug naar het woordenboek

Numerologie is gebaseerd op de overtuiging dat er een verband bestaat tussen getallen en gebeurtenissen in het leven. In numerologie hebben getallen een diepere betekenis die inzicht geeft in iemands persoonlijkheid, levenspad en toekomst.

Volgens de numerologie is elk getal van 1 tot 9 (en soms ook de zogenaamde meestergetallen 11, 22 en 33) gekoppeld aan specifieke eigenschappen, vibraties en energieën. Door de numerologische betekenis van getallen te bestuderen en te analyseren, kunnen mensen proberen om patronen, trends en betekenissen in hun leven te ontdekken.

Er zijn verschillende methoden en systemen van numerologie, zoals de Pythagoreïsche numerologie en de Chaldeeuwse numerologie. Deze systemen gebruiken vaak de geboortedatum en de volledige naam van een persoon om inzicht te geven in persoonlijkheidskenmerken, talenten, uitdagingen, levenslessen en toekomstige mogelijkheden.

Numerologie is niet wetenschappelijk onderbouwd.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt