Terug naar het woordenboek

Ismakogie bestaat uit een serie lichamelijke oefeningen die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd met als doel een balans te vinden tussen aanspannen en ontspannen. Ismakogie is ontwikkeld door de Weense professor Annse Seidel. De afkorting staat voor Ideale Schwingungsrytmik der beeinfluszbaren Muskeln im Alltagsleben nach Körpereigenen Ordnungsgesetzen-gie.

De oefeningen bij ismakogie beginnen bij de voeten en respectievelijk volgen de onderbenen, de bovenbenen, het bekken, de rug samen met de buik, de nek, de schouders, de armen, de handen en het hoofd. Ismakogie richt zich op afzonderlijke spiergroepen en zogenoemde spierkettingen. De lichamelijke oefeningen, gecombineerd met ademhalingsoefeningen, moeten leiden tot een betere lichaamshouding zonder spanning.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt