Terug naar het woordenboek

Ecouraging Training (bemoediging) is actief bezig zijn om je zelfbeeld te verbeteren en is gestoeld op de individualpsychologie van Alfred Adler. Moedig jezelf aan om meer vertrouwen in jezelf te hebben waardoor je de zware dingen in het leven beter aan kan.

Adler (1879-1937) ontwikkelde als reactie op de psycholanalyse van Sigmund Freud een eigen theorie. Centraal daarbij stond het minderwaardigheidscomplex van mensen. Encouraging Training helpt om dit minderwaardigheidscomplex te kunnen overwinnen.

Encouraging Training richt zich op het bevorderen van positieve zelfwaardering en het versterken van het zelfbeeld. Bijvoorbeeld door het actief oefenen van zelfbemoediging, het veranderen van belemmerende overtuigingen en het ontwikkelen van een positieve mindset.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt