Terug naar het woordenboek

Biogeometrie bestudeert de interactie tussen vormen, kleuren, geluiden en energieën en hun effect op levende organismen. Het werd ontwikkeld door de Egyptische architect en wetenschapper Dr. Ibrahim Karim.

In Biogeometrie wordt aangenomen dat alle vormen en structuren in de natuur, inclusief geometrische patronen, specifieke energetische eigenschappen hebben die van invloed zijn op mensen.

Dr. Ibrahim Karim gebruikte zijn kennis van oude Egyptische geometrie en symboliek om een modern systeem te creëren dat deze principes toepast om een positieve invloed op de omgeving te bevorderen.

Door specifieke geometrische vormen, symbolen, kleuren en geluiden toe te passen, kunnen ongewenste energieën worden omgezet in positieve energieën die gunstig zijn voor het welzijn. Veel gebruikte voorbeelden hiervan zijn piramides en halve bollen.

Een belangrijk onderdeel van biogeometrie vormt de doordringende draaggolf ‘negatief groen’ die wordt uitgezonden door speciale vormen. Deze draaggolf heeft positieve en negatieve spirituele eigenschappen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt